Épületfelméréssel kapcsolatos szolgáltatásaink:

 

 

►  Alaprajzi felmérés (építészeti tervezéshez, ingatlan gazdálkodáshoz, társasházi alapító okirathoz, ingatlan értékbecsléshez, stb.).

 

►  Homlokzatrajz, homlokzati ortofotó készítése.

 

►  Épület Metszetrajz készítése.

 

►  Megvalósulási dokumentáció készítése.

 

►  3D épületmodellezés, 3D épületfelmérés (a helyszíni mérések alapján vektoros modell, felületmodell vagy  fotórealisztikus felületmodell készítése).

  

  Geodéziai felmérés (tervezési térkép, felmérési vázrajz, helyszínrajz készítése).

 

►  Rekonstrukciós felmérés archív fényképek alapján (fotogrammetriai módszerekkel).

 

►  Építészeti fotózás, alacsony magasságú légifotók készítése.

 

 Ortogonális utcakép készítése.

 

 ÉPÜLETFELMÉRÉS ÁRAK
 


 

 ÉPÜLETFELMÉRÉS REFERENCIÁK

 


 

TERÜLETFELMÉRÉSI SZABVÁNYOK

 

 

 

 

Épületfelmérés árajánlat

 

  • Épületfelmérés

 

         
A legkorszerűbb technológiák felhasználásával vállaljuk társas- és lakóházak, műemlékek, ipari létesítmények és egyéb építmények komplett felmérését.
 

 

 

 

 

 

AMIÉRT ÉRDEMES LEHET MINKET VÁLASZTANI:


• 
Épületfelmérési munkáink során az aktuális feladattól függően igyekszünk mindig a legmegfelelőbb felmérési módszert kiválasztani (a PDA-val összekötött lézeres távolságmérőtől kezdve, a geodéziai módszereken keresztül a különféle fotogrammetriai eljárásokig többféle épületfelmérési technikát alkamazunk).

 

Az adott ingatlan felmérésekor tehát alkalmazkodni tudunk a feladat jellegéhez és a különböző technológiák lehetőségeit illetve gyengeségeit jól ismerve ki tudjuk választani a legköltséghatékonyabb megoldást (a különféle épületfelmérési módszerek jól kiegészítik egymást, így általában több módszert is alkalmazunk az ingatlanok felmérése során).

Amennyiben a felméréssel szemben támasztott követelmények és az adott ingatlan jellege alapján úgy ítéljük meg, hogy a 3D lézerszkennelés a legcélszerűbb megoldás, úgy - partnereink bevonásával - lézerszkennerek is rendelkezésre állnak. A lézerszkennelt adatok feldolgozását már mi végezzük el, egyéb felmérési (pl. geodéziai mérésből származó) adatokat is felhasználva.

 

•  Az épületek belső felmérését a létesítménygazdálkodási elvárásoknak, terület felmérési szabványoknak megfelelően végezzük el,

 

•  Az épület alaprajzi felmérése során figyelembe veszünk olyan szempontokat, amelyek a későbbiekben egy CAFM rendszer kialakításának a költségét jelentősen csökkentik.

 

•  A hatékony és egyértelmű munka érdekében a Megrendelővel egyeztetett felmérési módszertanban definiáljuk az épületfelmérés menetét és fontosabb jellemzőit (például a területdefiníciókat).

 

•  Számos kiegészítő szolgáltatást nyújtunk.

 

 

 

ÉPÜLETFELMÉRÉSSEL KAPCSOLATOS ALAPSZOLGÁLTATÁSAINK

 


»
Épület alaprajz felmérése          1._I001_1.jpg


»
Homlokzat felmérés                     homlokzatrajz_1.jpg


»
Metszetrajz készítése                  metszetrajz_1.jpg


»
 Épület 3D modellezése
                 3D_epuletmodell_2_1.jpg

 

 

ÉPÜLETFELMÉRÉSHEZ KAPCSOLÓDÓ EGYÉB SZOLGÁLTATÁSAINK:


» Teljeskörű Geodéziai szolgáltatás.


» CAFM bevezetés, tanácsadás - hiszen az épületfelmérés eredménye gyakran egy létesítménygazdálkodási (CAFM) rendszer alapját képezi.


»
Épületfelméréshez kapcsolódóan az épület eszközállományának felmérése a CAFM rendszerbe integráltan, melynek során az egyes eszközök meghatározott paramétereit is meghatározzuk.


»
Szakági épületfelmérések: gépészet, statika.


»
Épületfotózás - professzionális, kalibrált fényképezőgéppel (dokumentációs célból), a fotogrammetriai szempontok figyelembe vételével. Az így készült képek a későbbiekben bármikor kiértékelhetőek (például megmérhető egy ablak szélessége, de akár a teljes épület metrikus 3D modellje is elkészíthető). Az épület felmérése így egy későbbi időpontban - irodai kőrülmények között - végezhető el.
Egy sajátos megoldással a fotókat - szükség esetén - akár 15 méter magasságból készítjük (így a parkoló autók, kerítés, stb. nem takarják el az épületet).
 


» Ortofotó készítés homlokzatról. A hagyományos fényképeket terhelő geometriai torzulásokat az ortofotó nem tartalmazza. Az ortofotó tehát térkép jellegű tulajdonságokkal (pl. egységes méretaránnyal) rendelkezik, így azon közvetlenül lemérhetjük a szükséges méreteket. Így jól felhasználható az épületfelmérés során. 


» Speciális szolgáltatásunk az archív fényképfelvételek alapján történő rekonstrukció. Ennek során fotogrammetriai módszereket felhasználva próbáljuk meghatározni a fotókon szereplő objektumok, épületek méreteire vonatkozó információkat. Így lehetővé válik a már részben vagy teljesen elpusztult épületek felmérése (mely például egy elpusztult műemlék rekonstrukciója során használható fel).

 

 

INGATLANFELMÉRÉS FELHASZNÁLÁSI TERÜLETEI:

 

Az ingatlanfelmérési munkák során felmerült igények rendkívül változatosak lehetnek, a felmérési terv gyakori felhasználási területei pl:

 

- Tervezés-Kivitelezés
 

Egy meglévő épület bővítése során ugyanis elengedhetetlen a tényleges állapot pontos ismerete, hiszen ez a tervezési folyamat alapja.

 

A kivitelezési, felújítási munkák során az ingatlanfelmérés adatai jól használhatóak pl. anyagmennyiségek számítására,
a kivitelezés végén pedig szintén szükség van az ingatlan felmérésére a megvalósulási tervdokumentációk elkészítéséhez.

 

- Ingatlan üzemeltetés
 

Az üzemeltetés alapja szintén egy nagy pontosságú, naprakész felmérési dokumentáció (pl. a bérbe adott területek meghatározásához, vagy a javítási, felújítási feladatok elvégzéséhez). Bonyolultabb esetben a felmérési tervek egy létesítménygazdálkodási (CAFM) rendszer alapjául szolgálnak.

 

Előfordul, hogy jogszabályi kötelezettségek miatt kell felmérni az ingatlant. Pl. a tűzvédelmi terv elkészítéséhez, vagy az önkormányzat felé fizetett helyi adók (ingatlanadó) pontos meghatározásához és alátámasztásához szükség lehet egy hiteles és aktuális felmérési dokumentációra, területkimutatásra.
 

 

 

 

 


Szóljon hozzá

Küldje el a témával kapcsolatos hozzászólásait, kérdéseit.

* A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.
Hozzászólás*