eromu_felmeres_1.jpg

A Dunamenti Erőmű területének egy részlete

 

 

A Dunamenti Erőmű Százhalombattán egy összesen több mint 120 hektáros területen helyezkedik el.

Magyarország legnagyobb gáztüzelésű erőműve (villamos teljesítménye a hazai beépített kapacitás közel egyötödét fedezi).

 


 

 További iparterület alaprajzi felmérés referenciák.

 

 

  • Erőmű terület felmérés - Százhalombatta

 

Cégünk a Dunamenti Erőmű Zrt., illetve a GDF SUEZ Energia Holding Hungary Zrt. megbízásából mérte fel a százhalombattai hőerőmű területének teljes területét.

 

A felmérés célja: egyrészt az üzemeltetési folyamatok támogatása, másrészt a helyi adók (ingatlanadó) pontos és hiteles alátámasztása volt.

 

Ehhez elkészítettük a terület kimutatást az épületekről (bruttó alapterület, nettó hasznos szintterület, helyiséglista), illetve meghatároztuk valamennyi egyéb építmény (pl. műtárgyak, utak, csövek, egyéb nyomvonalas létesítmények, tartályok és egyéb technológiai területek, tűzcsapok, aknák) bruttó alapterületét.

 

A felmérés eredménye egy könnyen kezelhető, strukturált adatbázis és a hozzá kapcsolódó digitális felmérési alaptérkép.

Az adatokat egy ingyenesen felhasználható, nyílt forráskódú (OpenSource) térinformatikai rendszerbe integrálva adtuk át a megrendelőnek, így maximálisan kihasználhatóak a digitális adatkezelés előnyei. Például az adatbázis egy elemére rámutatva egyből láthatóvá válik a hozzá tartozó térképi elem, vagy a digitális térkép egy elemére (pl. épületre) kattintva megjelennek a hozzá tartozó információk.  

 

 

eromu_felmeres_gis_1_1.jpg   epiteszeti_felmeres_1_1.jpg

A nyílt forráskodú (OpenSource) térinformatikai rendszer kezelői felülete

 

Terület kimutatás az épületek helyiségeiről (részlet)

 

 

A projekt volumene: a felmérésben érintett mintegy 30 db földrészlet területe összesen több mint 120 Hektár, a felmért épületek teljes szintterülete meghaladja a 200.000 m2-t. 

 

A felmérés módszere: A külső területek felmérése légi fotogrammetriai módszerekkel illetve kiegészítő geodéziai mérésekkel történt, így a lehető leghatékonyabban és legrövidebb idő alatt tudtuk elvégezni a mérést.

 

A belső területek (épületek) felmérése nagyrészt az "építészeti felmérés módszereivel" (leica disto lézeres távmérő segítségével) történt, csak a nagyobb csarnokok felmérésekor, illetve az épületek főbb méreteinek meghatározásához használtuk fel a fotogrammetriai kiértékelések és a geodéziai mérések eredményeit.